
Cena
-
od
do
Promocja

Alkohol w kosmetykach – dobry czy zły?
Retinol (Retinoidy) - jak stosować i co warto wiedzieć?
Naturalne miody smakowe
Jest wiele powodów, żeby doceniać miód. Ten naturalny produkt, wytwarzany przez pracowite pszczoły, ma w swoim składzie sporą zawartość węglowodanów – stąd ta urzekająca słodycz - olejki eteryczne, kwasy organiczne, polifenole, witaminy, woski, mikroelementy. Miód wykazuje działanie przeciwbakteryjne, rozluźniające, przeciwmiażdżycowe, łagodzi dolegliwości układu trawiennego. Warto spożywać naturalny miód wspomagająco w leczeniu: przeziębień, infekcji górnych dróg oddechowych, w chorobach wynikających z obniżonej odporności, dodatkowo wpływa pozytywnie na układ krążenia, pracę serca oraz wątroby.
Miód świetnie łączy się z innymi darami matki Ziemi, stąd cudowne smakowe kompozycje ziołowe i owocowe. Oto kilka z nich: Ajeden
- Naturalny MIÓD wielokwiatowy - nektarowy, Ajeden - Miód ze Śliwką, Bartnik Mazurski - Naturalny Miód z Miętą, Ajeden -Naturalny MIÓD wielokwiatowy z Pokrzywą.
Tylko pamiętajmy - nie wolno stosować go z gorącymi napojami, bo traci swą moc. Bezpieczna temperatura to 35 stopni, powyżej 45 traci wszystkie właściwości terapeutyczne. Naturalny miód podlega krystalizacji, jeśli tak się dzieje, to dobry znak jakości produktu. Oczywiście naturalne miody pochodzą z ekologicznych pasiek, które nie zajmują się „pędzeniem” miodu na skalę masową. Swego rodzaju nowością są owoce i orzechy w miodzie.
Prawdziwa petarda, słodkie, zdrowe, odżywcze źródło wielu dobroczynnych składników naturalnych – to jest właśnie eko żywność. Zobaczcie sami: BeHarmony- NA ZDROWIE - maliny w miodzie akacjowym z cytryną i imbirem, BeHarmony- Czarna porzeczka w miodzie akacjowym – i kto mówił, że nie ma zdrowych słodyczy?