Ajeden- Naturalny MIÓD wielokwiatowy- nektarowy- 400 g





Opis
Ajeden- Naturalny MIÓD wielokwiatowy- nektarowy
Naturalny Miód wielokwiatowy zbierany latem i jesienią posiada więcej właściwości antybakteryjnych za sprawą enzymów i biopierwiastków, których w miodach jesiennych jest więcej.
Warto spożywać go wspomagająco w leczeniu:
- przeziębień,
- infekcji górnych dróg oddechowych
- czy w chorobach wynikających z obniżonej odporności.
- wpływa pozytywnie na układ krążenia i pracę serca oraz wątroby.
Ekologiczny Miód wielokwiatowy zawiera też sporą dawkę krzemu, który jest budulcem mocnych naczyń krwionośnych. Miód ten korzystnie wpływa na piękny wygląd skóry, włosów i paznokci. Warto po niego sięgać jako element zbilansowanej diety.
Miód wielokwiatowy ze zbiorów wiosennych zawiera w sobie miód rzepakowy, akacjowy oraz miód zbierany z kwiatów, które kwitną wiosną na pobliskich łąkach.
Zalecany jest przy chorobach alergicznych dróg oddechowych (astma oskrzelowa atopowa, katar sienny). Kurację miodową można stosować zapobiegawczo na miesiąc przed terminem pylenia roślin. 2 łyżeczki miodu, 2-3 razy w tygodniu (miód powinien pochodzić z rejonu zamieszkania chorego). Sprawdza się również w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego.
SKŁAD: Naturalny miód wielokwiatowy (nektarowy).
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Ważne rzeczy do zapamiętania :
- Temperatura jest bardzo istotna przy przechowywaniu miodu i powinna ona być utrzymana w granicach od 8 do 10°C.
- Miód przechowujemy z dala od promieni słonecznych z prostego powodu – podwyższenie temperatury miodu do 25-35°C powoduje wzrost aktywności enzymów, wstrzymanie krystalizacji, a w razie zbytniego rozrzedzenie – nawet fermentację.
- Miody przechowywane przez dłuższy czas w warunkach dostępu do promieni słonecznych, zmieniają barwę na ciemniejszą, mogą tracić na wartości.
- Miód jest produktem higroskopijnym dlatego przechowujemy go w szczelnie zamkniętym słoiku.
Pojemność 400 g