Fresano- MIGDAŁY BIO - 100 g
Opis
Migdały BIO po nie dość często sięgamy.
Zawierają :
- wielonienasyconych oraz jednonienasyconych kwasów tłuszczowych;
- białka;
- witamin z grupy B (witamina B6, kwas foliowy, niacyna);
- witaminy E;
- mikroelementów: selenu, cynku, potasu, magnezu oraz miedzi.
- Migdały są również źródłem błonnika pokarmowego, który odpowiada za prawidłową pracę jelit oraz jest pożywieniem dla bakterii probiotycznych.
Migdały o przyjemnym, łagodnym, orzechowym smaku.
Składniki: migdały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: jako dodatek do ciast, deserów, musli, sałatek, batonów, czekolad i lodów. Można jeść na surowo lub podprażać.
Idealne jako samodzielna przekąska.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 2577 kJ / 624 kcal Tłuszcz - 54 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,1 g Węglowodany - 5,4 g w tym cukry - 3,7 g Białko - 22 g Sól < 0,01 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.