Pasieki Rodziny Sadowskich- Ocet jabłkowy z hibiskusem - 250 ml
Opis
Ocet jabłkowy z hibiskusem to moc smaku, aromatu i koloru, a przy tym cała gama właściwości odżywczych. W naturalnym, 100% occie jabłkowym macerujemy całe kwiaty hibiskusa, otrzymując intensywnie czerwony ocet o żurawinowo-owocowym zapachu.
Niepasteryzowany, niefiltrowany, bogaty w probiotyki.
Każda butelka octu jabłkowego z hibiskusem to żywy, probiotyczny ocet najwyższej jakości, który dociera do was zawsze świeży i pachnący.
Właściwości octu jabłkowego z hibiskusem:
- Wpływa korzystnie na florę bakteryjną jelit.
- Ułatwia trawienie, wspiera pracę układu pokarmowego i trawiennego.
- Wspomaga odporność i poprawia samopoczucie.
- Wzmacnia serce i układ krążenia.
- Wysoka zawartość witaminy C, a także kwasów organicznych zapewnia przeciwstarzeniowe działanie - ujędrnia skórę, spowalniając procesy starzenia.
Dzięki procesowi powolnej fermentacji zachowuje właściwości owoców i kwiatu hibiskusa. Ocet jabłkowy z hibiskusem pozostaje żywy - nie filtrujemy go, nie pasteryzujemy, nie dodajemy nic, czego natura nie dodała sama.
Sposób użycia: octu jabłkowego z hibiskusem 1-2 łyżki stołowe octu zalanego szklanką świeżej wody polecamy pić rano lub w ciągu dnia, zawsze około 20 minut przed posiłkiem.
Szczególnie polecamy dodawanie go do sałatek!
Termin przydatności do spożycia: to 12 miesięcy od momentu rozlania. Ocet właściwości potrafi zachować nawet do 5 lat po otwarciu! Z czasem na dnie butelki z octem jabłkowym z hibiskusem może pojawić się osad, a u góry matka octowa, są to naturalne zjawiska. Ocet zachowuje swoje właściwości.
Skład: 100% ocet jabłkowy z maceratem z kwiatów hibiskusa.