ROSA. Panna Poranna - Olej z otrębów ryżowych- 30 ml

Dostępność: brak towaru
Cena: 26,00 zł 26.00
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Olej z orębów ryżowych otrzymywany jest z otrąb ryżowych, czyli skórki i wierzchniej brązowej warstwy ryżu, która w trakcie produkcji „białego” ryżu jest usuwana. Otręby ryżowe są bardzo odżywczym produktem, zawierają 18 – 22% tłuszczy, idealny profil aminokwasów, minerały i witaminy.

Olej ryżowy szczególnie polecany jest w przypadku problemów skórnych takich jak:

  • wysypka,
  • trądzik różowaty,
  • rozstępy,
  • egzema,
  • zapalenie skóry,
  • zapalenie skóry wrażliwej,
  • świąd,
  • sucha i łuszcząca się skórą,
  • skóra delikatna i wrażliwa,
  • oparzenia słoneczne,
  • zniszczone włosy, zmarszczki,
  • skóra dojrzała,
  • łuszczyca,
  • cienie i obrzęki.

Olej z otrąb ryżowych uważany jest za olej hipoalergiczny, odpowiedni jest dla każdego rodzaju skóry, ale z powodu swoich właściwości polecany jest dla skóry dojrzałej, delikatnej lub wrażliwej.

Szczególnie przydatny jest w produktach dla pielęgnacji dzieci, skóry twarzy i włosów.

Olej z otrębów ryżowych jest surowcem naturalnym, nierafinowanym.

 

INCI: Oryza sativa seed oil

 

Dla jakiej cery olej z otrębów ryżowych będzie najlepszy?

Polecany do skóry dojrzałej, delikatnej lub wrażliwej. Szczególnie przydatny jest w pielęgnacji dzieci, skóry twarzy i włosów z problemami takimi jak: wysypka, trądzik różowaty, rozstępy, egzema, zapalenie skóry, zapalenie skóry wrażliwej, świąd, sucha i łuszcząca się skórą, skóra delikatna i wrażliwa, oparzenia słoneczne, zniszczone włosy, zmarszczki, skóra dojrzała, łuszczyca, cienie i obrzęki.

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Kosmetyki naturalne - Z domu na Wsi - Facebook Kosmetyki naturalne - Z domu na Wsi - Instagram
Sklep internetowy Shoper.pl