
Retinol (Retinoidy) - jak stosować i co warto wiedzieć?
Cera trądzikowa - jak dbać? Co warto wiedzieć o pielęgnacji?
Bartnik Mazurski to polski producent naturalnych miodów. Historia pasieki siega blisko pół wieku i jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Obecnie jest prowadzona przez Agnieszkę i Jacka Pucer.
Założyciel pasieki prowadził ją z prawdziwą miłoscią i pasją do przyrody i miodu.
Jest wiele czynników, które sprawiają, że miody są wyjątkowe. Pochodzą z terenów Zielonych Płuc Polski oraz obszaru Natura 2000, regionu czystego ekologicznie, wolnego od wielkich aglomeracji miejskich i ruchliwych szlaków komunikacyjnych. O wyjątkowości miodów w dużej mierze stanowi charakterystyka terenu i bogactwo roślinności (szczególnie duże obszary łąk oraz starodrzewia – w tym ponadstuletnie lipy).
Pasieka zdobywa liczne nagrody jakościowe produktów. Miody od Państwa Pucerów smakują nie banalnie. Znajdziemy tu tradycyjne miody, ale również są miody smakowe min. z malinami, z czarna porzeczką z cynamonem, imbirem czy mietą.